Allmänt

PCLAB Sweden HB (vidare PCLAB) säljer varor till både företag och privatpersoner med person- eller organisationsnummer i Sverige. För att handla hos oss måste du flytt 18 år och inneha giltig svensk ID-handling för paketförsändelser. Är du under 18 år behöver du samtycke för ditt inköp från din vårdnadshavare. För kortköp där kunden är minderårig ansvarar fullmaktsgivaren för kortet. Sedvanliga garantier lämnas på produkter där garanti är tillämplig för förstahandsköpare och i Sverige.

Beställning

Beställningar kan du göra genom vår hemsida http://pclab.se eller genom att maila oss på info@pclab.se eller ringa kundservice på 070-781 86 30. Genomförd beställning innebär att du godkänner våra köpvillkor och samtycker till att namn, person- eller organisationsnummer registreras i vårt kundregister. Avtal om köp träffas när en orderbekräftelse skickas ut till den mail som angivits. PCLAB förbehåller sig rätten att korrigera beställningar om leverans av diverse anledning inte kan ske, om flera beställningar har gjorts kan beställningen komma att slås ihop.

Betalning

Efter att du är nöjd med kundkorgen kan du gå vidare till kassan där får du möjlighet att välja betalningsalternativ. PCLAB har möjlighet att skicka förskottsfaktura (för detta behöver du ringa kundservice) alternativt tar PCLAB emot betalning genom PayPal eller Klarna.

Vid större köp så kan en lösning nås genom att ringa kundservice på 070-781 86 30. OBS! Betalning efter förfallodatum kan leda till dröjsmålsavgifter och räntedebitering.

Priser och produktbilder

På hemsidan anges priser i Svenska kroner inklusive moms, det tillkommer även fraktkostnad som presenteras i en särskild post vid beställningen. Produktbilder på hemsidan garanterar inte varans exakta utseende och beskaffenhet återges. PCLAB  reserverar sig för eventuella fel i produktinformationen och rätten att ändra produktinformationen och priser utan föregående avisering.

Vid eventuella felaktigheter förbehålls PCLAB rätten att korrigera för bland annat prisjusteringar, slutförsäljning, lagerdifferenser, tekniska problem, ändringar av tekniska specifikationer och typografiska fel på vår hemsida eller i våra annonser. PCLAB reserverar sig rätten att annullera felaktiga ordrar eller där verksamheten för PCLAB riskerar att äventyras exempelvis när kunden eller företaget är bortom rimlig tvivel på obestånd.

Personuppgifter

I samband med din beställning och/eller kontoregistrering godkänner du som köpare och kund hos PCLAB att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja och tillhandahålla den service som du kan förvänta dig av oss. All personuppgiftsbehandling sker i enlighet med dataskyddsförordningen.

Information som du lämnar om dig själv används av oss och våra samarbetspartners för betalning och leverans. PCLAB  garanterar att inga uppgifter om dig kommer att säljas eller föras vidare till tredje part.

Frakt, leverans och leveranstider

I kassan har du möjlighet att välja fraktsätt. PCLAB hanterar normalt din order inom 1-3 arbetsdagar från beställning fram tills dess att varan lämnar vårt lager. När varan lämnat vårt lager övergår leveransansvaret till fraktbolagen. PCLAB kan inte lämna någon förseningsgaranti för varor som inte finns i lager vid beställningstidpunkt eller för varor som lämnat vårt lager. Den totala leveranstiden beror av transport tiden som fraktbolaget utlovar, normalt sätt brukar det inte ta mer än 2-10 arbetsdagar beroende på vad som beställts.

I vissa fall kan omständigheter eller svårigheter med leveransen uppstå bortom rimlig kontroll för PCLAB. Till exempel extrema väderförhållanden, krig eller sjukdom, men också mildare omständigheter som felaktig lagersaldo, produktbeskrivning eller teknisk funktionalitet. I alla dessa fall kommer kunden i bästa möjliga mån att kontaktas per mail eller telefon och informeras om förseningen.

Ångerrätt och retur

Som kund har du rätt till 14 dagars ångerrätt enligt lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler. Ångerfristen börjar löpa från den dag du mottagit varan. Skall varan returneras ska det vara i ett oförändrat skick för att du ska få rätt till en fullständig kreditering. Är du osäker på om du har rätt till kreditering, reklamation eller retur kontakta alltid kundservice så hjälper vi gärna dig, mejla oss på info@pclab.se eller ring 070-781 86 30.

Glöm inte att bistå med så mycket information som möjligt:

  1. Ordernummer (finns på din orderbekräftelse eller faktura)
  2. Ditt fullständiga namn och kontaktuppgifter
  3. Antal och namn på de produkter som önskas returneras

PCLAB måste bekräfta att returen är tillåten och att ångerfristen inte har passerat innan varorna skickas tillbaka till oss. Kunden står för returkostnad enligt Postens portotabell och har ansvaret för varan innan den kommer PCLAB tillhanda. I vissa fall kan en retursedel skickas ut, återigen behöver kundservice kontaktas först innan ett beslut om detta tas.

Returadress

PCLAB Sweden HB
Skidbacken 58,
174 54 Sundbyberg

Återbetalning

Har du en obetald faktura för din order så är det viktigt att du själv flyttar fram förfallodatum antingen hos Klarna eller PayPal. I vissa fall vid större fakturering bör du kontakta kundservice antingen genom att mejla info@pclab.se eller ringa oss på 070-781 86 30. När varan är mottagen och kontrollerad så återbetalas hela köpesumman inklusive fraktkostnaden dock inte returfrakten. Senast inom 30 dagar efter att varan är oss tillhanda får du återbetalt. Har du gjort köpet genom Klarna eller PayPal återbetalas köpesumman genom tredje-part applikation. Har du istället betalat en faktura får du istället en insättning gjord på ditt bankkonto.

Reklamation

Har du fått en defekt vara bör du kontakta PCLAB's kundservice omgående. Beskriv felet så utförligt som möjligt genom att mejla oss på info@pclab.se komplett med fullständigt namn, ordernummer och bilder på varan. Har PCLAB inte möjligt att lösa problemet har du givetvis rätt till att reklamera produkten för att få en ny. Reklamationer skall göras i enlighet med de instruktioner du får av PCLAB. Vid eventuell tvist följer vi Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer.

Icke uthämtade paket

PCLAB förbehåller sig rätten av att debitera kostnaderna för den hantering som uppstår vid icke uthämtade paket (returfrakt, expeditionskostnad osv). PCLAB tar ut en avgift om max 200 SEK beroende på vikt om ett paket inte hämtas ut i tid. Försändelsen brukar i normalfallet ligga hos postombudet i 14 dagar innan det returneras till oss. OBS! Om du ångrar ett köp och vill returnera varan behöver du först hämta ut paketet och därefter returnera enligt beskrivningen ovan.