(+46) 070-781 86 30
(Tom)
 
Valuta:

Katalog

Omröstning

Windows OS

Blogg / Nyheter

Utskriftsvänlig version Utskriftsvänlig version

Intel

 
 
Omröstningar: 4
Betygsätt
Finns inte i lager

Intel Corporation (NASDAQ: INTC ) är ett multinationellt elektronikföretag grundat 1968. Företaget är mest känt som tillverkare av de välkända mikroprocessorerna Pentium och Xeon. Intel tillverkar även nätverkskort, moderkort och andra datorrelaterade produkter. Namnet kommer från Integrated Electronics.

Intel Corporation (NASDAQ: INTC; SEHK: 4335; Euronext: INCO) är ett teknikföretag, och världens största halvledarbricks tillverkaren, baserat på inkomsterna. Det är uppfinnaren av x86-serien av mikroprocessorer konstaterade processorerna i de flesta persondatorer. Intel grundades den 18 juli, 1968, Integrated Electronics Corporation (även om en vanlig missuppfattning är att "Intel" är från ordet intelligens) och är baserat i Santa Clara, Kalifornien, USA. Intel gör också moderkort chipset, nätverk controllers gränssnitt och integrerade kretsar, flashminne, grafisk chips, inbäddade processorer och andra enheter med anknytning till kommunikation och databehandling. Grundat av halvledare pionjärer Robert Noyce och Gordon Moore, och allmänt i samband med verkställande ledning och vision av Andrew Grove, kombinerar Intel avancerade chipdesign kapacitet med en ledande tillverkningskapacitet. Ursprungligen känd främst till ingenjörer och teknologer, gjorde Intels "Intel Inside" annonskampanjen av 1990-talet och dess Pentium-processor slut på det och det blev allmänt känt. 

Intel var en tidig utvecklare av SRAM och DRAM minneskretsar, vilket utgjorde majoriteten av sin verksamhet fram till början av 1980-talet. Även om Intel skapade den första kommersiella mikroprocessor chipet i 1971, var det inte förrän framgångarna med den personliga datorn (PC) att detta blev deras huvudsakliga näringsverksamhet. Under 1990-talet investerade Intel kraftigt i nya mikroprocessorkonstruktioner för att främja den snabba tillväxten av PC-industrin. Under denna period Intel blev den dominerande leverantören av mikroprocessorer för datorer, och var känd för aggressiva och ibland kontroversiella taktik för att försvara sin position på marknaden, i synnerhet mot AMD, samt en kamp med Microsoft för kontroll över ledningen av PC-industrin. 2009 ranking av världens 100 mest kraftfulla varumärken som offentliggjorts av Millward Brown Optimor visade företagets varumärke värde stiger fyra platser - från nummer 27 till nummer 23. 

Förutom sitt arbete i halvledare, har Intel börjat forskning i elektrisk överföring och generering.

Frågor?

Du kan ställa alla frågor som finns med följande formulär.

Namn:

E-post

Var vänligen att specificera din fråga om Intel:


Skriv in numret, från bilden nedan
code

© PCLab Sweden HB .
För kundservice - kontakta (+46) 070-781 86 30 | info@pclab.se