(+46) 070-781 86 30
(Tom)
 
Valuta:

Katalog

Omröstning

Windows OS

Blogg / Nyheter

Utskriftsvänlig version Utskriftsvänlig version

Headset

 
 
Omröstningar: 4
Betygsätt
Finns inte i lager

Ett headset är en hörlur i kombination med en mikrofon . Headsets ger motsvarande funktioner i en telefonlur med handsfree-användning. Headsets har vanligtvis bara en högtalare som en telefon, men också komma med högtalare för båda öronen. De har många användningsområden även inom call center och andra telefon-intensiva jobb och för personligt bruk vid datorn för att underlätta bekväm samtidiga samtal och skriva.

Typer av headset

Headset kan komma i singel-hörluren och dubbel-hörsnäcka design. Single-hörluren headset kallas mono headset. Men-hörluren headset kan dubbla vara stereo typ (två kanaler av ljudsignalen, en för varje hörsnäcka) eller samma ljudkanal för både öron-bitar.

Yrkesmässiga användare kan välja att bära mono headset eftersom de frigör ett öra, så att de kan vara mer medvetna om sitt arbete omgivningen. Telefon headset är monoljud, även för dubbel-hörsnäckan mönster, eftersom telefon erbjuder bara en kanal in-och utgångar.

För dator eller annan audio tillämpningar där källorna erbjuder två-kanals utgång, stereo headset är normen. Telefon headset allmänhet använder 150-ohms högtalare med ett smalare frekvensområde.Stereo dator headset, å andra sidan, använda 32-ohms högtalare med ett bredare frekvensområde.

Extern mikrofon kontra microtube

Mikrofonen arm headset får utföra en extern mikrofon eller vara av voicetube typ. Extern mikrofon mönster har mikrofonen inrymt i främre delen av mikrofonen armen. Voicetube mönster kallas också inbyggd mikrofon design, och har mikrofonen inrymt i närheten av öronsnäcka. Ljudet färdas genom röret till mikrofonen.

Bullerdämpande mikrofon kontra rundstrålande eller riktad mikrofon

De flesta extern mikrofon design är antingen rundstrålande eller brusreducerande typ.

Bullerdämpande mikrofon headset använder en dubbelriktad mikrofon som inslag. En dubbelriktad mikrofonens receptiva fält har två vinklar bara. Den receptiva fält är begränsad till endast den främre och den direkta motsatsen baksidan av mikrofonen. Detta skapar en "8" form fältet, och denna design är den bästa metoden för att plocka upp ljud endast från ett närheten av användaren, utan att plocka upp de flesta omgivande ljud.

Dubbelriktad mikrofoner fungerar bättre än enkelriktad mikrofoner eftersom Riktad mikrofoner också plocka upp en del av ljudet 90 grader till önskad vinkel. Rundstrålande mikrofoner plockar upp komplett 360-graders området, som omfattar de flesta omgivande ljud. I vissa fall, när en högre känslighet krävs för mikrofonen, eller när ljudkällan är längre bort från mikrofonen, en omni-riktning mikrofon är det självklara valet. Nästan alla voicetube mönster använder en rundstrålande mikrofon.

Olika typer av headset

Standard headset med ett pannband bärs över huvudet kallas over-the-head headset . Headset med pannband som går över ryggen användarens nacke kallas backwear-headset eller bakom-hals headset . Headset som bärs utanpå örat med en mjuk öron-krok är kända som över-örat headset eller hörlurar öronbygel . Konvertibla headset är utformade så att användarna kan ändra på sig metoden på nytt sammansättning av olika delar.

Telefon headset

Telefon headset ansluta till en fasta telefonsystem. En telefon headset funktioner genom att ersätta den luren av en telefon. Alla telefon headset kommer i en standard 4P4C brukar kallas en RJ-9-kontakt.

Headset kompatibilitet och pin anpassningen

Inte alla telefon-headset är kompatibla med alla telefonmodeller. Eftersom headset ansluta till telefonen via den vanliga telefonen Jack, PIN-anpassningen av telefonluren kan skilja sig från standard pin-anpassningen av telefonen headsetet. För att säkerställa ett headset kan väl ihop med en telefon, adaptrar telefon eller pin-anpassning adaptrar finns på marknaden. [3]Vissa av dessa adaptrar också mute-funktion och lur / headset omkopplare.

Telefon förstärkare

För äldre modeller av telefoner, headset mikrofon impedans skiljer sig från det ursprungliga handenheten, vilket kräver en telefon förstärkare att para ihop med telefonen headsetet. En telefon förstärkare ger grundläggande pin-anpassning som liknar en telefon headset-adapter, men den erbjuder också bra förstärkning för mikrofonen och högtalarna. De flesta modeller av telefon-förstärkare erbjuder volymkontroll för högtalare och mikrofon, mute -funktion och headset / lur växling. Telefon förstärkare drivs via batterier eller AC-adaptrar.

Snabb koppla kabel

De flesta telefon headset har en Snabbkopplingen (QD) kabel, vilket möjliggör snabb och enkel frånkoppling av headsetet från telefonen. Detta tillåter användaren att koppla från telefon, utan att fysiskt ta bort headsetet.

Frågor?

Du kan ställa alla frågor som finns med följande formulär.

Namn:

E-post

Var vänligen att specificera din fråga om Headset:


Skriv in numret, från bilden nedan
code

© PCLab Sweden HB .
För kundservice - kontakta (+46) 070-781 86 30 | info@pclab.se