(+46) 070-781 86 30
(Tom)
 
Valuta:

Katalog

Omröstning

Windows OS

Blogg / Nyheter

Utskriftsvänlig version Utskriftsvänlig version

Audigy2 SB0240

OBS: Begagnad
 
 
Omröstningar: 52
Betygsätt
1.150,00 :-
i lager: 1
Kvantitet:  

Creative Audigy2 - 
ny familj av ljudkort 

stöder DVD-Audio-uppspelning enheter 
ett 24-bitars 192 kHz och 6,1 ljud i spel och film 

Så, vad är anmärkningsvärt kort Audigy2? Först och främst, det är fortfarande bara ett kort för PC, som ger en verklig möjlighet att spela musik skivor nästa generation - DVD-Audio, - som kan innehålla data i stereo upp till 24-bitars 192 kHz eller 6-kanaligt format, 24-bitars 96 kHz.Därför stöder Audigy2 kort högst dataformat som stötts på i DVD-Audio diskah.Ne förvirra DVD-Audio-skivor med DVD-Video, som kan innehålla videokontserty musik artister. Låt oss komma ihåg en gång skillnaderna mellan formaten. 

Dessutom har kortet möjlighet att återskapa signalen på de analoga utgångarna på 6,1-akustik som på film (DolbyDigital 6,1 Surround EX), och i spel (DS3D, OpenAL). Och avkodning traditionellt utförs av kortet. 

Gaming möjligheter Audigy2 kvar på samma nivå. Full hårdvarustöd för EAX 3.0, plus en fördubbling av antalet hårdvara trådar i DirectSound och DirectSound3D - 64 till 32, med Audigy.

Specifikationer på kartan 

Låt oss tala om siffror. Många läsare är skeptiska produkten specifikationer som anges i de egenskaper som i allmänhet är förståeligt. En liten del av dem finner någon digital prestanda för ljudenheten helt meningslös som är uppenbart fel. Problemet är inte i siffrorna, men att använda dem. Det är ingen hemlighet att i de flesta fall, antal och mängd av komplexa tekniska parametrarna bli ett vapen i marknadsavdelningar för att hänga nudlar på öronen av godtrogna köpare. Får ofta fått undermåliga förhållanden, ofullständig eller i samband med en separat del av enheten egenskaper. Så det går, än respektabla företag, mer blygsamma och realistiska uppgifter om pass av sina produkter. 

Lyckligtvis marknadsavdelningen på Creative motstå frestelsen att "blåsa bort" en mycket fin data från pass till DAC. Så i specifikationerna för Audigy2 faktiskt fått genom att mäta komplexa AudioPrecision alternativ karta. 

S / N ratio, främre och bakre kanaler (för signalnivå 1 .. 2 volt) = 102 .. 106 dB A, de andra kanalerna = 86 .. 90 dB A. 
Frekvens (Frequency Response) från <10 Hz till 46 kHz + /-3dB, 24-bitars 96 kHz 
Total harmonisk distorsion + brus, A-vägda (Total harmonisk distortion + brus) = 0.004% 
SNR - i själva verket makt buller i avsaknad av en signal. Tillsammans med 24 bitar, signal-brus-förhållande "- de viktigaste marknadsföring vapen för att erövra Kreativa hjärnor av köpare.Faktum är att fastställandet av signal-brusförhållandet i avsaknad av en signal, som också är SNR, har ingen relation till ljudkvalitet, utan snarare återspeglar volymen av buller i pauserna, som redan vid 90 dB A skulle höras även i närvaro superushey. Med tillkomsten av digital teknik, problemet med buller i ljudenheten nästan helt försvunnit, så att alla dessa förbud egenskaper som SNR = 100 dB A eller högre - det är snarare ett tecken på säkerhet kvalitet enhet, men inte materiella och inte vilken ljudkvalitet. 

Att tala abstrakt kan Noise Gate och resultatet öka signal-brusförhållandet till det teoretiska värdet, bara valt ut vid en viss tröskel av svar, men här är kvaliteten på ljudet i närvaro av en signal som inte längre kommer att ha någon relation. Renhet spelar en större utsträckning på att THD (övertoner, intermodulation) och detalj - det dynamiska omfånget (när den tillämpas på systemet insignal liten amplitud). Förresten, att göra testet signal-brusförhållandet åtminstone någon mening RMAA vi skickar ännu en signal på noll amplitud, men med förfalskning av standarden trekantiga vela. Dessutom gör det spektrogram oss att uppskatta eventuella störningar från de höga delarna av kretsen eller defekta filtrering om näringspåståenden. 

Analysera spektrogram Audigy kontra Audigy2 är möjligt att fastställa frånvaro av störningar, liksom en förändring av buller spektrum på nästan samma kapacitet. 

Frekvens - är också ganska dum siffra, om du anser att tillverkaren kan undgå att observera och förhindra misstag, även här, på plan mark. Det är vad som hände med Audigy, som trots sitt uttalade stöd för 24-bitars 96 kHz, kan inte helt återge ljudet i detta format är klart räknar alla i 16-bitars 48 kHz, men fortfarande hade en stark blockering av RF-området för det hörbara frekvensområdet (och bara i 24/96-rezhime). 

Med det frige Audigy2 Creative har tagit hänsyn till detta sorgliga misstag, och nu allt är rosenrött: omställning skördats, AFC normalt. Smartare skulle också leda till ojämn frekvensgång i det hörbara frekvensområdet, och ännu bättre - titta på schemat frekvensomfång. Lyckligtvis ger möjlighet oss ett program RMAA. Hurra! Audigy2 återger i 24/96 hela frekvensområdet utan inslag av översampling och utestående icke-enhetlighet i nivå med professionella ljudkort. 

THD + N - en viktigare indikator, som absorberar ljud och övertoner när en signal 1 kHz. I fråga om mänskliga 0.004% innebär 88 dB - den verkliga marginalen på klarhet. Trots att även här är inte allt enkelt: den andra harmoniska är mycket väl maskerad av grundläggande vibrationer, samtidigt, alla efterföljande mer skärande. Så här skulle jag vilja titta på spektrogram. Och från det tydligt framgår att Audigy2 är faktiskt renare än Audigy. 

Frågor?

Du kan ställa alla frågor som finns med följande formulär.

Namn:

E-post

Var vänligen att specificera din fråga om Audigy2 SB0240:


Skriv in numret, från bilden nedan
code

© PCLab Sweden HB .
För kundservice - kontakta (+46) 070-781 86 30 | info@pclab.se