(+46) 070-781 86 30
(Tom)
 
Valuta:

Katalog

Omröstning

Windows OS

Blogg / Nyheter

Blogg / Nyheter RSS 2.0

Dragkamp om rätt personal

Efterfrågan på it-folk har skjutit i höjden de senaste månaderna. Över hälften av företagen är i behov av ny personal - svårigheten är bara att hitta den. Alla signaler pekar åt samma håll. Suget efter it-personal bara växer. Under årets första kvartal ökade antalet anställda inom it för första gången sedan 2008, enligt Stockholms Handelskammare. Nästa kvartal förväntas antalet anställda öka ytterligare. 

Den senaste rapporten från Konjunkturinstitutetspekar åt samma håll. Bland branscherna med högst efterfrågan ligger datakonsulter i topp tre och på sajten CS jobb, som samlar Sveriges lediga it-jobb, ökade antalet annonser med 150 procent från oktober 2009 till april 2010. 
Samtliga aktörer som CS har pratat med stämmer in i bilden. 

– Företagen är mer positiva nu och rekryteringsläget går åt rätt håll, säger Anne-Marie Fransson, förbundsdirektör på It & telekomföretagen inom Almega. 
Efterfrågan är bred. Hon ser bland annat ett sug efter teknikspecialister, programmerare, systemutvecklare och it-arkitekter. Framöver ökar trycket ännu mer. 

– Vi är i en konjunkturuppgång och dessutom får it allt större betydelse inom många sektorer i samhället, säger Anne-Marie Fransson. 
Håkan Gustavsson, analytiker på Arbetsförmedlingen håller med. 

– Det är ett gynnsamt rekryteringsläge och bra efterfrågan främst på det vi kallar för systemerare och programmerare – och den är stigande, säger han. 
Konsultbolaget Sogetis vd Stefan Ek sitter just nu med ett stort behov av folk. Hittills i år har Sogeti anställt 130 konsulter. Målet är att rekrytera ytterligare 120. Förra året rekryterade de omkring 100 konsulter. 

Stefan Ek ser det som ett tecken på att arbetsmarknaden är på väg upp. Ett säkrare jobbläge gör folk mer benägna att röra på sig. Högst tryck är det bland annat på webbaserade samarbetslösningar, business intelligence och att jobba med kvalitetssäkring. Det är också de kompetenserna som Sogeti har svårast att få tag på. Enligt Fredrik von Essen, näringspolitisk expert på IT & Telekomföretagen ligger det stora problemet i att kompetensen fortfarande fattas. Svårast är att få tag på folk med rätt yrkeserfarenhet, men även att hitta folk med rätt utbildning, visar en enkät som Svenskt Näringsliv nyligen genomfört. 

– Utbildningssystemen för-mår inte leverera den kompetens vi behöver. Kompetenta it-arbetare med lång erfarenhet är redan engagerade. Det blir en huggsexa om dem. 
Han ser förklaringen i it-bubblan. Kompetenstillströmningen har inte återhämtat sig sedan dess. 

– Man såg väldigt tydligt att söktalen till högskoleutbildningarna föll som en sten och de har legat stilla sedan dess.

Av Madelene Hellström


© PCLab Sweden HB .
För kundservice - kontakta (+46) 070-781 86 30 | info@pclab.se