(+46) 070 7818630
(Tom)
 
Valuta:

Katalog

Omröstning

Windows OS

Blogg / Nyheter

Blogg / Nyheter RSS 2.0

För ominstallation - Bärbara datorer

Acer - Alt+F10

 • HP pavilion; LG - F11
 • Packard Bell - F10
 • Dell inspiron - как только появится заставка dell.com нужно нажать Ctrl+F11
 • ASUS - как только появится заставка ASUS нужно нажать F9
 • Sony vaio - F10 или кнопка ASSIST
 • Fujitsu Siemens - F8
 • Rover - при включении зажать и держать Alt
 • LG - F11 при загрузке. Должно открыться окно LG Recovery Center.
 • Samsung - F4
 • Verktyget nr 1 för hårddiskreparationer

  Verktyget nr 1 för hårddiskreparationer - nu i ny version hos Ahlberg data

  PC-3000 - det ryska flaggskeppet inom hårddiskreparationer och data recovery - har kommit i en ny, vässad version. Det är den tredje generationens PC-3000 sedan den ursprungliga versionen släpptes 2003 av ryska pionjär-företaget Acelab.

  PC-3000 är ett verktyg som används för att reparera trasiga hårddiskar som inte är accessbara på grund av att hårddiskens firmware (styrkoder) har korrumperats, vilket är ett mycket vanligt problem som gör att hårddisken "går sönder" och inte längre kan kommunicera med en dator.

  Att programmera om och återställa en hårddisk är ingen enkel operation, men PC-3000 gör det hela enklare genom att det finns alla tänkbara sorters interface (kontaktdon för olika diskar och disktyper) och dessutom ett enormt antal svåråtkomliga styrkoder för olika sorters hårddiskar. Dessa koder är helt nödvändiga. Man kan inte fuska. För samma modell av en hårddisk kan det ibland finnas tiotals revisioner av koden. Allt måste vara exakt rätt, varenda etta och nolla, för att man ska kunna få den icke fungerande hårddisken att börja fungera igen. Det krävs en specialiserad elektronikingenjör för att klara av det.

  Sedan 2003 har tekniken moderniserats åtskilligt. Vi kan lösa många fler elektroniska hårddiskproblem - och dessutom snabbare - än vi kunnat tidigare. Utrustningen är dock dyr, så det krävs ett företag av Ahlberg datas storlek för att det ska löna sig att köpa in den. Hos oss har du verkligen en god chans att få tillbaka förlorad data även om hårddiskproblemet skulle råka vara svårt och komplicerat.

   

  Vad är en bra hemsida?

  Användarvänlig, säljande och sökmotorvänlig

   

  –  en bra hemsida är nödvändig för dina affärer.

  Vad är en bra hemsida? Open Source eller ett kommersiellt system? Varför är det så viktigt med en mobilanpassad hemsida?


  Det finns inget universalknep för att skapa en bra hemsida. För att skapa en optimal hemsida för ditt företag eller organisation måste man se till syftet.

  Vad är det du vill uppnå med hemsidan? Vilka är dina kunders behov? Vilken målgrupp ska hemsidan vända sig till?

  De här frågorna är grundläggande och man bör ha en strategi och funderat igenom frågeställningarna noggrant innan man producerar hemsidan.

  Hur värderas ett domännamn?

   

  Crystone - by Alexandra.

  Det finns många skilda meningar om hur man värderar ett domännamn och det finns faktiskt inte heller någon riktig vetenskap kring detta. Självklart kan man ju göra en väldigt bra uppskattning men mest beror det på den potentiella köparens betalningsvilja. I huvudsak är det så att en domän med ett nyckelord eller begrepp är en domän som också går för mycket pengar, något som stiger med hur hög konkurrens det är på just det nyckelordet.


  En domän kan också ha ett mycket värde för en viss person eller ett visst företag men ingen annan. Ett väldigt bra exempel på detta är försäljningen av iCloud.com där Apple var köpare och Xcerion var säljare – en domän som enligt någorlunda säkra källor gick för 4.5 miljoner dollar vilket motsvarar drygt 30 miljoner kronor. Själva domänen i sig hade inte varit ens en tiondel så mycket värd om det inte varit för att Apple kört med sina produkter som börjar på ”i” så som iPad och iPhone. Betalningsviljan (och de finansiella musklerna) hos Apple var stort vilket gjorde att domänen faktiskt kunde säljas till detta ”drömbelopp”.


  Men hur är det då med en vanlig .se-domän – hur värderar man den på bästa sätt?

  Det handlar väldigt mycket om sunt förnuft. I en konkurrensutsatt marknad som det är bland försäkringar så kan en domän så som bilförsäkring.se vara värd nästan snudd på sjusiffrigt belopp då det är en bransch som omsätter väldigt mycket pengar och där en enda ny kund är värd väldigt mycket pengar för ett försäkringsbolag. Jag får själv nöja mig med min billigast-bilförsäkring.se som jag troligen inte ens skulle kunna sälja till självkostnadspris (99 kr).

  Markus Jalmerot har på sin blogg gjort en samling av tidigare försäljningar av svenska domännamn där man kan få sig en liten uppfattning om vad det är för siffror som det handlar om. Till exempel så ser vi att domänen hus.se för några år sedan såldes för 45’000 euro – något som går att förstå då domänen är kort men även väldigt konkret.

  En liten checklista man kan gå efter för att kunna bilda sig en uppfattning om hur mycket är (.se) domännamn är på sin plats;
  •    Nyckelord = domän
  En domän så som tidigare exemplet bilförsäkring.se eller hus.se har ett högt värde just på grund av att själva ämnet/nyckelordet är i domänen.
  •    Konkurrens
  Som jag nämnde tidigare så har själva konkurrensen för ämnet en stor inverkan på värdet av domänen. Försäkringar, gambling och lån är tre nischer som har en väldigt hög konkurrens och därför blir också de ”bra” domäner som finns inom dessa nischer också mer värda än domäner inom nischer så som kläder och mat.
  •    Historik
  Något som också spelar in i en domän är självklart om det är så att domänen har en historia i sökmotorerna och kanske även har en del inlänkar – detta är något som sitter i värdet på domänen men som dock inte brukar spela så stor roll.


  Själva priset som en domän idag säljs för i Sverige baseras ofta på en kombination mellan säljarens eventuella krav på prislapp men även vad det är som den högstbjudande köparen är villig att betala. I dagens läge brukar det mest vara så att innehavare av väldigt bra domännamn blir kontaktade lite då och då med bud – något som gör att prisbilden kan bli lite skev jämfört med om domänen till exempel hade varit på auktion (på till exempel Sedo.com) och flera potentiella köpare hade kunnat säga vad de är villiga att ge för domänen, något som skulle göra att domänen får ett mer rättvist pris.

   

  Pirate Bay flyttar - till ett hemligt bergrum i Malmö

  Pirate Bay håller som bäst på att uppgradera sina servrar och flyttar samtidigt från Stockholm till Malmö.

  Enligt nyhetssajten Torrentfreak håller Pirate Bay som bäst på att flytta hela webbtjänsten från Stockholm till ett okänt bergrum i Malmö. I samband med flytten uppges fildelarsajten även uppgradera maskinparken till nyare kraftigare servrar.

  Pirate Bay verkar inte ha några planer på att sluta med sin verksamhet då den nya maskinparken består av 17 nya servrar med de senaste Xeon-processorerna från Intel. Enligt Torrentfreak vill Pirate Bay varken avslöja vilken internetleverantör eller var de nya servrarna kommer att stå.

  IDG

  Michael Jenselius

  - PC för Alla:

  "Mac smittas enklare av skadlig kod än Windows"

  IDG.SE

  Den nya trojanen Mac Defender som gjort sig känd på senare tid har enligt nyhetssajten Zdnet ökat kraftigt bland Macanvändare. Enligt en Appleanställd som talat anonymt med Zdnet har antalet rapporterade fall av trojanen ökat med fyra till fem gånger.

  Eftersom Macanvändare hittills varit lyckligt lottade när det gäller skadlig kod och trojaner är det väldigt få som har ett säkerhetsprogram installerat. Ett problem med Mac Defender är att det går att skapa kod som gör att trojanen laddas ned automatiskt i flera webbläsare för Mac.

  Väl installerad börjar trojanen visa så kallade popup-fönster med porrsidor på den smittade datorn. Användaren får sedan ett meddelande om att datorn är smittad med ett virus och erbjuds att köpa ett program som tar bort det påstådda viruset.

  Enligt Ty Miller på säkerhetsföretaget Pure Hacking lever många Macanvändare i en falsk illusion om att de inte kan drabbas av trojaner eller skadlig kod.

  – I dag är det långt mycket enklare att smitta en Mac än en Windowsdator, inte minst på grund av att många Macanvändare inte förväntar sig att deras dator kan smittas, säger Ty Miller till den australiensiska tidningen, Sydney Morning Herald.

  Även om 99 procent av den skadliga koden som cirkulerar på internet riktar sig mot Windows så har hotet mot Mac ökat den senaste tiden.

  – Eftersom Apples produkter har ökat i popularitet den senaste tiden kommer även trojaner och skadlig att öka på Apples plattformar, säger Ty Miller.

  Av Michael Jenselius

  Business Checks smarta kreditbevakningstjänst

  Med hjälp av Business Checks smarta kreditbevakningstjänst får du järnkoll på dina kunder, leverantörer och konkurrenters ekonomi.

   

  Hos företaget Business Check kan du utöver vanliga kreditupplysningar, företagsrapporter och personrapporter även köpa en tjänst som bevakar den ekonomiska aktiviteten hos dina kunder, leverantörer och konkurrenter. Tjänsten håller koll på vad som händer med de företag du valt att bevaka och mejlar dig om något av företagen exempelvis får en ny styrelse eller en betalningsanmärkning hos Kronofogden.

  Företagskunder får även tillgång till Business Checks Iphone-app där du kan söka kreditinformation direkt på mobilen.

  Tjänsten finns från ett par tusenlappar om året.

  Läs med på www.businesscheck.se

  Över 25 procent av alla maskar med elak kod sprids via usb-minnen

  Över 25 procent av alla maskar med elak kod sprids via usb-minnen. Det visar en ny undersökning från säkerhetsföretaget Panda Security.

   En studie genomförd av säkerhetsföretaget Panda Security visar att mer än en fjärdedel av alla maskar sprids genom usb-minnen och minneskort. Undersökningen bygger på en undersökning av över 10 000 små till medelstora företag.

  – En stor del av den skadliga kod som cirkulerar smittas med hjälp av usb-minnen och minneskort. Maskar och virus kan inte bara kopiera sig själva från dessa enheter, de kan ofta köras automatiskt så fort ett usb-minne eller minneskort ansluts till en dator, säger Luis Corrons på Panda Security.

  Enligt Luis Corrons finns det även risker med andra enheter som kan anslutas till en dator, såsom mobiltelefoner, mp3-spelare och digitalkameror.

  – Alla dessa typer av enheter har ett internt minneskort och kan därför sprida ett virus utan att du vet om det, säger Luis Corrons.

  I början av månaden täppte Microsoft till ett säkerhetshål i Windows som gjorde det enkelt för maskar och virus att smitta en dator med hjälp av ett usb-minne eller minneskort.

  Panda Security har även släppt gratisverktyget USB Vaccine som förhindrar Windows från att köra kod på en enhet som ansluts till datorn via usb.

  Av IDG News

  Toshibas nya hårddiskteknik

  Toshiba meddelade igår att företaget under onsdagen kommer att publicera detaljer kring en helt ny hårddiskteknik som företaget utvecklat. Den nya tekniken kommer att göra det möjligt att bygga hårddiskar som erbjuder rejält mycket lagringsutrymme än dagens hårddiskar.

  Än så länge har Toshiba inte delgett några större detaljer kring tekniken annat än att det rör sig om en teknik för att lagra information magnetiskt på ett sätt som ger högre densitet jämfört med dagens hårddiskar.

  Toshiba har sedan tidigare testat prototyper av den nya tekniken, men det är först nu företaget lyckats framställa en prototyp som fungerar i praktiken och samtidigt gör det möjligt att öka densiteten på hårddiskarna.

  Dagens mest avancerade hårddiskar har en densitet, eller lagringskapacitet, som gör det möjligt att lagra 541 gigabyte per kvadrattum. Med den nya tekniken ska det enligt Toshiba gå att lagra 2,5 terabyte per kvadrattum, fem gånger högre kapacitet än dagens hårddiskar.

  Toshiba räknar med att de första hårddiskarna som använder den nya tekniken kommer att finnas på marknaden någon gång under 2013.

  Av IDG News

  Dragkamp om rätt personal

  Efterfrågan på it-folk har skjutit i höjden de senaste månaderna. Över hälften av företagen är i behov av ny personal - svårigheten är bara att hitta den. Alla signaler pekar åt samma håll. Suget efter it-personal bara växer. Under årets första kvartal ökade antalet anställda inom it för första gången sedan 2008, enligt Stockholms Handelskammare. Nästa kvartal förväntas antalet anställda öka ytterligare. 

  Den senaste rapporten från Konjunkturinstitutetspekar åt samma håll. Bland branscherna med högst efterfrågan ligger datakonsulter i topp tre och på sajten CS jobb, som samlar Sveriges lediga it-jobb, ökade antalet annonser med 150 procent från oktober 2009 till april 2010. 
  Samtliga aktörer som CS har pratat med stämmer in i bilden. 

  – Företagen är mer positiva nu och rekryteringsläget går åt rätt håll, säger Anne-Marie Fransson, förbundsdirektör på It & telekomföretagen inom Almega. 
  Efterfrågan är bred. Hon ser bland annat ett sug efter teknikspecialister, programmerare, systemutvecklare och it-arkitekter. Framöver ökar trycket ännu mer. 

  – Vi är i en konjunkturuppgång och dessutom får it allt större betydelse inom många sektorer i samhället, säger Anne-Marie Fransson. 
  Håkan Gustavsson, analytiker på Arbetsförmedlingen håller med. 

  – Det är ett gynnsamt rekryteringsläge och bra efterfrågan främst på det vi kallar för systemerare och programmerare – och den är stigande, säger han. 
  Konsultbolaget Sogetis vd Stefan Ek sitter just nu med ett stort behov av folk. Hittills i år har Sogeti anställt 130 konsulter. Målet är att rekrytera ytterligare 120. Förra året rekryterade de omkring 100 konsulter. 

  Stefan Ek ser det som ett tecken på att arbetsmarknaden är på väg upp. Ett säkrare jobbläge gör folk mer benägna att röra på sig. Högst tryck är det bland annat på webbaserade samarbetslösningar, business intelligence och att jobba med kvalitetssäkring. Det är också de kompetenserna som Sogeti har svårast att få tag på. Enligt Fredrik von Essen, näringspolitisk expert på IT & Telekomföretagen ligger det stora problemet i att kompetensen fortfarande fattas. Svårast är att få tag på folk med rätt yrkeserfarenhet, men även att hitta folk med rätt utbildning, visar en enkät som Svenskt Näringsliv nyligen genomfört. 

  – Utbildningssystemen för-mår inte leverera den kompetens vi behöver. Kompetenta it-arbetare med lång erfarenhet är redan engagerade. Det blir en huggsexa om dem. 
  Han ser förklaringen i it-bubblan. Kompetenstillströmningen har inte återhämtat sig sedan dess. 

  – Man såg väldigt tydligt att söktalen till högskoleutbildningarna föll som en sten och de har legat stilla sedan dess.

  Av Madelene Hellström

    1   2   nästa >>

  © PCLab Sweden HB .
  För kundservice - kontakta (+46) 070-781 86 30 | info@pclab.se